Corona Wonen

Netwerk voor bestuurders over kwaliteit en vernieuwing in de zorg

Welkom bij Corona Wonen, netwerk voor bestuurders over kwaliteit en vernieuwing in de zorg!

Wie is Corona Wonen?

Corona Wonen is in 2006 opgericht als netwerk voor bestuurders in de zorg met als focus kwaliteit en vernieuwing. Het netwerk heeft sindsdien gewerkt aan de ontwikkeling van vernieuwende concepten zoals kleinschalige verpleeghuiszorg en zelfstandig wonen met zorg dichtbij. Daarbij is steeds het wonen centraal gesteld (vandaar de naam Corona Wonen). Een korte periode is ook gewerkt aan een gezamenlijk kwaliteitslabel voor wonen met zorg. 


Corona Wonen is een stichting met een maatschappelijk doel: kwaliteit en vernieuwing in de zorg. Corona Wonen werkt samen met het Zorgnetwerk Nederland, dat meer grootschalige bijeenkomsten organiseert (waaronder de Health & Care Day). 

Corona Wonen streeft nu naar een netwerk voor zorgbestuurders dat in kleinschalige dialoogdiners indringende vragen in de zorg met elkaar bespreekt.


Het Corona Wonen netwerk wordt gedragen door Guus Bannenberg (Tragel), Martin den Hartog (Avoord), Thijs Houtappels (Atlant) en Aukje Reijnders (Coloriet)

Doe mee aan dialoogdiners voor bestuurders!

De zorg is en blijft in beweging en doet voortdurend een beroep op het aanpassingsvermogen van ons als bestuurders. Nieuwe thema’s doemen daarbij op, zoals zelforganisatie, coöperatief werken, zorgtechnologie, inclusie en participatie, anders wonen, eigen regie van bewoners en vele andere. Hoewel er de nodige congressen zijn over deze thema’s, heb je net zoals wij wellicht de behoefte daarover in een kleine kring van gedachten te wisselen om je eigen koers daarin te kunnen bepalen. 


Graag nodigen we je persoonlijk uit om deel te nemen aan een serie van kleinschalige dialoogdiners voor maximaal 15 medebestuurders. Samen bepalen we interactief de thema’s, data en de sprekers. Bovengenoemde thema’s kunnen daarbij aan de orde zijn, maar we zijn ook benieuwd naar jouw ideeën! We denken aan een serie van vier dialoogdiners verspreid over 2019. Najaar 2017 hebben we goede ervaring opgedaan met een inspirerend dialoogdiner met Ruud Klarenbeek over zelforganisatie. 


Belangstelling? Vul dan het contactformulier in en  je ontvangt een kleine enquête over thema’s, data en sprekers. Met die input stellen wij een inspirerend programma samen waarop je vrijblijvend kunt inschrijven. 


De bijeenkomsten worden georganiseerd tegen kostprijs (€85 inclusief drankjes en een vijfgangenbuffet) op een centrale locatie bij restaurant Zuiver in Utrecht. 

 

We hopen van harte je te mogen ontmoeten tijdens de dialoogdiners! 

 


Programma 

Op dinsdag 14 mei zal Harry Vogelaar, bestuurder van Syndion, ons meenemen in het thema coöperatief werken. Syndion is ooit opgericht vanuit ouderinitiatieven en dat is nog steeds een belangrijke rode draad voor de organisatie. Het afgelopen jaar heeft Syndion een commissie aan het werk gezet met de vraag hoe coöperatief werken een plaats kan krijgen in de governance van de organisatie. Dat heeft èn boeiende discussies in de commissie opgeleverd èn een indringend gesprek in de organisatie. 


Op dinsdag 11 juni is Han van Esch, bestuurder van Philadelphia, onze gast voor het thema zorgtechnologie. Phildelphia is één van de voorlopers op het gebied van zorgtechnologie. Zo hebben ze nog niet lang gelden onder de naam Digicontact een systeem op de markt gebracht, waarbij clienten 24 uur per dag beeldzorgcontact kunnen hebben met professionals. Daarnaast experimenteert Philadelphia ook met sociale robots en zijn de eerste ervaringen binnen. 


De bijeenkomsten vinden plaats in de Herenkamer van restaurant Zuiver, Krommewetering 51, 3543 AM Utrecht. Dit ligt in de directe nabijheid van zowel de A2 als de A12 en er is gratis parkeergelegenheid. Chef-kok Richard Boys maakt voor ons een vijfgangen walking diner. De onkosten voor de bijeenkomst bedragen €85 per persoon per bijeenkomst. De dranken en alle organisatiekosten zijn hierbij inbegrepen. We vragen u om de onkosten over te maken op rekening NL85RABO0302471782 van de Stichting Corona Woonzorgalliantie o.v.v. Dialoogdiner en datum.


De bijeenkomsten starten om 16.00 uur met inloop en 16.30 uur begin programma. Uiterlijk om 19.00 uur kunt u weer filevrij naar huis.